In het zomerblok organiseren wij verschillende leuke workshops.
Een workshop bestaat uit één les, waarin we en leuke kennismaking geven met het gekozen onderwerp.

De workshops vinden plaats op 6 dinsdagavonden vanaf 25 juli.
n.b. Niet alle workshops worden op alle dagen aangeboden
Alle workshops kosten €7,50 per keer. Lidmaatschap van de vereniging is verplicht.

Dit jaar zijn er de volgende opties:
Hoopers, Creatief wandelen, Dogfrisbee, Sport & Spel, Agility en Rally-O.
Voor elk wat wils!

Workshops kunnen gevolgd worden door honden die minimaal de jonge hondencursus gevolgd hebben.
Lees hieronder meer over de inhoud van de verschillende workshops.

Hoopers: 
Met de Hoopersworkshop worden de beginselen van deze leuke, niet belastende hondensport aangeleerd. We maken gebruik van hoopers-parcours met hoopers, tunnels, hekjes en tonnen. Bij Hoopers werken honden los van de lijn. Een zekere mate van gehoorzaamheid is daarom vereist.

Creatief wandelen:
Bij deze workshop gaan we op ontdekkingsreis door de wijk. Er wordt van alles gedaan om een ‘saai’ uitlaatrondje een belevenis te laten zijn voor hond en baas. We maken gebruik van alles wat we onderweg tegen komen om de hond uit te dagen.  Hierbij valt te denken aan boomstammen om overheen te lopen, keien om op te zitten en struikgewas om in te snuffelen.

Dogfrisbee:
Dogfrisbee is een explosieve sport waarbij we de honden leren een frisbee te vangen. Door verschillende werptechnieken en oefeningen  kunnen we de honden zowel leren de frisbee zo ver mogelijk weg te vangen, als om een frisbee routine te laten zien met allemaal kunstjes. In deze workshop leren jullie de basis van de verschillende gooitechnieken en gaan we kijken of de hond wil vangen.

Sport & Spel:
Bij Sport & Spel wordt gewerkt aan de samenwerking tussen hond en eigenaar. Plezier staat voorop! We maken gebruik van verschillende attributen en materialen. Op speelse wijze wordt de hond geleerd grenzen te verleggen en worden eigenaren uitgedaagd om op een creatieve manier met hun hond iets leuks te doen.

Agility: 
Tijdens de Agilityworkshop zullen een aantal thema’s behandeld kunnen worden: Tunnels, Out, Wissels, Vooruit-sturen. In kleine groepjes gaan we aan de slag om aan deze vaardigheden te werken. Heb je nog nooit agility gedaan, maar wil je er wel een keer aan proeven? Ook dan ben je welkom!

Rally-O:
Vind je het leuk om met je hond te trainen en wil je wel eens verder kijken dan de ‘standaard’ gehoorzaamheidsoefeningen? Dan is deze workshops wat voor jou! Met Rally-O leer je allerlei creatieve gehoorzaamheidsoefeningen, zodat je uiteindelijk een heel parcours kunt lopen.

Book your tickets