In het zomerblok organiseren wij verschillende leuke workshops.
Een workshop bestaat uit één les, waarin we en leuke kennismaking geven met het gekozen onderwerp.

De workshops vinden plaats op zes dinsdagavonden vanaf 23 juli.
n.b. Niet alle workshops worden op alle dagen aangeboden.
Alle workshops kosten €7,50 per keer. Lidmaatschap van de vereniging is verplicht. Om zoveel mogelijk cursisten een kans te geven om te kunnen deelnemen aan een workshop kan je je voor maximaal twee workshops inschrijven.

Dit jaar zijn er de volgende opties:
Hoopers, Creatief wandelen, DogFrisbee, Sport & Spel, Agility, Rally-O en Ringtraining.
Voor elk wat wils!

Workshops kunnen gevolgd worden door honden die minimaal de jonge hondencursus gevolgd hebben. Deelname aan de workshop Agility is alleen mogelijk voor cursisten die dit jaar een blok agility bij KC Arnhem hebben gevolgd.
Lees hieronder meer over de inhoud van de verschillende workshops.

Hoopers: 
Met de Hoopersworkshop worden de beginselen van deze leuke, minimaal belastende hondensport aangeleerd. We maken gebruik van een hoopers-parcours met hoopers, tunnels, hekjes en tonnen. Bij Hoopers werken honden los van de lijn. Een zekere mate van gehoorzaamheid is daarom vereist.

Creatief wandelen:
Bij deze workshop gaan we op ontdekkingsreis door de wijk. Er wordt van alles gedaan om een ‘saai’ uitlaatrondje een belevenis te laten zijn voor hond en baas. We maken gebruik van alles wat we onderweg tegen komen om de hond uit te dagen.  Hierbij valt te denken aan boomstammen om overheen te lopen, keien om op te zitten en struikgewas om in te snuffelen. Ook zal er onderweg tijd besteed worden aan ‘speurwerk’ wat je met je hond kan doen.

Dogfrisbee:
Dogfrisbee is een explosieve sport waarbij we de honden leren een frisbee te vangen. Door verschillende werptechnieken en oefeningen  kunnen we de honden zowel leren de frisbee zo ver mogelijk weg te vangen, als om een frisbee routine te laten zien met allemaal kunstjes. In deze workshop leren jullie de basis van de verschillende gooitechnieken en gaan we kijken of de hond wil vangen.

Sport & Spel:
Bij Sport & Spel wordt gewerkt aan de samenwerking tussen hond en eigenaar. Plezier staat voorop! We maken gebruik van verschillende attributen en materialen. Op speelse wijze wordt de hond geleerd grenzen te verleggen en worden eigenaren uitgedaagd om op een creatieve manier met hun hond iets leuks te doen.

Agility: 
Tijdens de Agilityworkshop zullen een aantal thema’s behandeld kunnen worden: Tunnels, Out, Wissels, Vooruit-sturen. In kleine groepjes gaan we aan de slag om aan deze vaardigheden te werken. Heb je zelf nog punten waar je aan wilt werken? Geef dit dan aan bij het inschrijven. We proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden bij de invulling van de workshop.

Rally-O:
Vind je het leuk om met je hond te trainen en wil je wel eens verder kijken dan de ‘standaard’ gehoorzaamheidsoefeningen? Dan is deze workshop wat voor jou! Met Rally-O leer je allerlei creatieve gehoorzaamheidsoefeningen, zodat je uiteindelijk een heel parcours kunt lopen.

Ringtraining:
In het zomerblok zal er op verschillende data ringtraining aangeboden worden. We bieden zowel een ‘gewone les’ aan als een ‘video les’. In de gewone les gaan we met diverse voorbereidende oefeningen aan de slag. Denk hierbij aan het staan, betasten, lopen en algemene basis informatie. De video les bestaat uit een korte praktijk les waarin we een show situatie nabootsen. Diverse oefeningen worden gefilmd en zullen we daarna samen analyseren.

Book your tickets