Zomerworkshops 2022

In het zomerblok organiseren wij verschillende leuke workshops.
Een workshop bestaat uit één les, waarin we en leuke kennismaking geven met het gekozen onderwerp.

De workshops vinden plaats op 6 dinsdagavonden vanaf 19 juli.
Alle workshops kosten €7,50 per keer. Lidmaatschap van de vereniging is verplicht.

Dit jaar zijn er de volgende opties:
Hoopers, Dogdance, Treibbal, Creatief wandelen, Dogfrisbee, Detectie, Balans en Coördinatie, Agility en Waterpret/Hersenwerk.
Voor elk wat wils!

Workshops kunnen gevolgd worden door honden die minimaal de puppycursus gevolgd hebben.
Voor een aantal workshops gelden aanvullende eisen. Deze staan hieronder vermeld.

Bekijk het rooster voor de momenten waarop de workshop wordt gegeven en lees hieronder meer over de inhoud van de verschillende workshops.

Rooster:

Hoopers: 
Met de Hoopersworkshop worden de beginselen van deze leuke, niet belastende hondensport aangeleerd. We maken gebruik van hoopers-parcours met hoopers, tunnels, hekjes en tonnen. Bij Hoopers werken honden los van de lijn. Een zekere mate van gehoorzaamheid is daarom vereist.
De minimale leeftijd van de hond om deel te kunnen nemen aan Hoopers is 9 maanden.
Daarnaast moet de hond los van de lijn kunnen werken zonder weg te lopen
.

Dogdance:
Dogdance gaat om de samenwerking tussen hond en geleider, en is geschikt voor iedereen die het leuk vind zijn hond nieuwe trucjes te leren. In deze workshop laten we onze creativiteit spreken door de hond de beginselen van verschillende oefeningen zoals ‘buigen’ en ‘weaven’ aan te leren. Uiteindelijk kunnen al deze oefeningen samen een heuse Dogdance routine vormen! 

Treibball: 
Bij deze uitdagende hondensport is het de bedoeling dat de hond op afstand  een (gym)bal op aanwijzing van de baas naar de juiste plaats duwt met zijn neus. Het is een hele uitdaging om de hond te leren een bal te kunnen besturen. In deze workshop maken we hier een beginnetje mee.
De minimale leeftijd van de hond om deel te kunnen nemen aan Treibball is 9 maanden.
Daarnaast moet de hond los van de lijn kunnen werken zonder weg te lopen
.

Creatief wandelen:
Bij deze workshop gaan we op ontdekkingsreis door de wijk. Er wordt van alles gedaan om een ‘saai’ uitlaatrondje een belevenis te laten zijn voor hond en baas. We maken gebruik van alles wat we onderweg tegen komen om de hond uit te dagen.  Hierbij valt te denken aan boomstammen om overheen te lopen, keien om op te zitten en struikgewas om in te snuffelen.

Dogfrisbee:
Dogfrisbee is een explosieve sport waarbij we de honden leren een frisbee te vangen. Door verschillende werptechnieken en oefeningen  kunnen we de honden zowel leren de frisbee zo ver mogelijk weg te vangen, als om een frisbee routine te laten zien met allemaal kunstjes. In deze workshop leren jullie de basis vna de verschillende gooitechnieken en gaan we kijken of de hond wil vangen.
De minimale leeftijd van de hond om deel te kunnen nemen aan Dogfrisbee is 12 maanden.
Daarnaast moet de hond los van de lijn kunnen werken zonder weg te lopen
.

Detectie:
Detectie is een vorm van neuswerk waarbij we de hond trainen om een bepaalde geur te zoeken. Het is een geweldige manier om de hond mentaal uit te dagen en aan zijn natuurlijke behoefte om zijn neus te gebruiken te voldoen. In deze workshop gaan we kijken in welke honden er al een echte speurneus schuilt.

Balans en Coordinatie:
Bij Balans en Coördinatie wordt gewerkt aan het lichaamsbewustzijn van de hond. De  hond leert door middel van allerlei toestellen om te gaan met zijn lichaam. We maken onder andere gebruik van gymballen, balanskussen, ladders, krukjes en cavaletti. Op speelse wijze wordt de hond geleerd grenzen te verleggen en beter met zijn lichaam om te gaan. Balans en Coordinatie is geschikt voor honden van alle leeftijden.

Agility: 
Tijdens de Agilityworkshop zullen een aantal thema’s behandeld kunnen worden: Tunnels, Out, Wissels, Vooruit-sturen. In kleine groepjes gaan we aan de slag om aan deze vaardigheden te werken.
Voor deze workshop is minimaal Agility beginners 1 vereist.

Waterpret / Hersenwerk:
De Zomer moet je vieren! Dat gaan we in deze workshop doen door lekker aan de slag te gaan met verschillende waterspelletjes en zwembadjes. De honden worden fysiek en mentaal aan het werk gezet. Nat worden hoort erbij voor hond en begeleider! Mocht het onverhoopt heel slecht weer zijn, dan wordt het water vervangen voor wat minder natte hersenwerkopdrachten.

Print your tickets