Ouder-Kind Sport & Spel

 

Onze eerdere Hond-Kind cursus komt te vervallen. Hiervoor komt deze nieuwe cursus in de plaats.

De Ouder-Kind Sport & Spel cursus is voor kinderen en hun ouders, die graag op een leuke manier met hun hond bezig willen zijn. De minimum leeftijd van de kinderen is 8 jaar. De hond dient minimaal 6 maanden oud te zijn. Ouder en kind krijgen samen les, waarbij plezier voorop staat. Er wordt veel gebruik gemaakt van attributen en ook van hondenkoekjes, die men zelf dient mee te nemen.

 

Kind en hond kunnen zo een geweldige band opbouwen, onder toeziend oog van zowel de instructeur als de ouder. Door de ouder (-s) te betrekken bij de cursus, is het voor kinderen minder spannend om met de hond het veld op te gaan. Daarbij kan de ouder bijspringen wanneer het voor het kind even te moeilijk wordt. De ouder leert ook meteen hoe zij hun kind en hond kunnen begeleiden. Wat wel kan en wat niet zo handig is.
Een hond van 45 kilo kan nu eenmaal niet uitgelaten worden door een kind van 25 kilo. Hoe lief de hond ook is. En wanneer het een jong kind is, is het zelfstandig uitlaten van de hond feitelijk sowieso onverantwoord. Een kind is snel afgeleid, een hond ook. Een combinatie van die twee brengt risico’s met zich mee. En dan hebben we het nog niet eens over risico’s die ze onderweg tegen kunnen komen.

Deze cursus is niet bedoeld om problemen tussen het kind en de hond op te lossen. Dan verwijzen wij u graag door naar een gedragstherapeut. Onze instructeurs zijn geen specialisten op dat gebied.

Deze cursus wordt bij voldoende aanmeldingen gegeven op:

Vrijdagavond 19:00 uur of 20:15 uur

De kosten vindt u bij: Tarieven

Book your tickets