Standaard Jachthonden Proeven (SJP)

De jachttraining is een training om jachthonden te laten werken naar hun eigen aanleg. De trainingen zijn gericht op het beheersen van de oefeningen die zijn opgesteld door de Organisatie Wedstrijdwezen Jachthonden (ORWEJA).

Jachttraining bij de KC Arnhem is alleen geschikt voor Staande Honden, Retrievers en Spaniëls.

De jachthonden kunnen meedoen als ze de Jonge Honden Jacht Gevorderden met voldoende resultaat hebben afgesloten.

Bij KC Arnhem wordt uitsluitend gewerkt met dummy’s en niet met dood wild.

De cursus bevat o.a. appèloefeningen, zoals aangelijnd en los volgen, uitsturen, komen op bevel en houden van de aangewezen plaats, diverse apporteeroefeningen, apport te land, uit en over het water.
In tegenstelling tot de vele gedrag- en gehoorzaamheidcursussen die de KC Arnhem organiseert, gaat het bij de jachttraining om het zelfstandig werken van de hond. Wanneer een commando wordt gegeven, moet de hond vol enthousiasme aan het werk gaan en zelfstandig de dummy opsporen en terugbrengen.
Vaak hoor je in het park: “mijn hond jaagt vogels op, dus ik ga zeker geen jachttraining doen, want dan wordt het vast erger”. Dit is niet het geval. Je leert de hond juist dat hij alleen op commando mag zoeken en apporteren. Levend wild dient gerespecteerd en genegeerd te worden, zeker bij de jachttraining.

De training bestaat uit 11 praktijklessen. Er wordt een afsluiting gehouden, waarbij alle oefeningen getoetst worden in volgorde van moeilijkheid. Alle trainingen vinden plaats op en nabij onze trainingslocatie in Arnhem.

Heeft u de cursus goed doorlopen en bent u ‘geslaagd’, dan ontvangt u een certificaat.

Meldt u aan met uw jachthond, want . . . . niets is leuker en meer ontspannen dan sporten met je hond!

Deze cursus wordt bij voldoende aanmeldingen gegeven op:

Zondagmorgen 08:30 uur

De kosten vindt u bij: Tarieven
Inschrijven voor Jachttraining: klik hier

Book your tickets