Hoopers

Hoopers

Hoopers of “Hooperen” is een relatief jonge sport, eigenlijk afgeleid van Agility, maar dan veel minder fysiek belastend voor de hond. De hond rent vloeiende lijnen in een parcours dat bestaat uit boogjes (‘hoops’), tonnen, korte tunneltjes en hekjes waarbij er niet gesprongen hoeft te worden. Door telkens een ander parcours uit te zetten, is de variatie groot. Een belangrijke eigenschap van deze sport is, dat de handler op afstand de hond door het parcours stuurt en de honden zoveel mogelijk zelfstandig op aanwijzing van lichaamstaal en stemcommando‚Äôs van de handler het parcours afleggen.

De aangepaste hindernissen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler. Dat betekent dat vrijwel iedereen kan meedoen met deze sport.
Van de hond en de baas wordt denkwerk verwacht. Voor de hond is er ook een fysieke uitdaging, terwijl dit voor de baas beperkt blijft.

Deelname aan Hoopers kan als de hond minimaal 12 maanden oud is en jullie zijn geslaagd voor het examen van de gehoorzaamheid A.

Voor een overzicht van de lesdagen en tijden zie: Lestijden
De kosten vindt u bij: Tarieven

Inschrijven voor de Hoopers: Klik hier

Book your tickets