Hoopers

Hoopers

Hoopers of “Hooperen” is een relatief jonge sport, eigenlijk afgeleid van Agility, maar dan veel minder fysiek belastend voor de hond. De hond rent vloeiende lijnen in een parcours dat bestaat uit boogjes (‘hoops’), tonnen, korte tunneltjes en hekjes waarbij er niet gesprongen hoeft te worden. Door telkens een ander parcours uit te zetten, is de variatie groot. Een belangrijke eigenschap van deze sport is, dat de handler op afstand de hond door het parcours stuurt en de honden zoveel mogelijk zelfstandig op aanwijzing van lichaamstaal en stemcommando‚Äôs van de handler het parcours afleggen.

De aangepaste hindernissen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler. Dat betekent dat vrijwel iedereen kan meedoen met deze sport.
Van de hond en de baas wordt denkwerk verwacht. Voor de hond is er ook een fysieke uitdaging, terwijl dit voor de baas beperkt blijft.

Treibball

Bij Treibball moet de geleider op afstand samen kunnen werken met de hond. Bij deze uitdagende hondensport is het de bedoeling dat de hond een lichtgewicht plastic (gym)bal op aanwijzing van de baas naar de juiste plaats duwt met zijn neus.
Een hond aanleren om de bal met zijn neus weg te duwen is misschien nog wel gemakkelijk, maar om de hond balbeheersing te laten krijgen en te leren sturen met de bal, is de echte uitdaging. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de hond een aantal ballen naar de baas toe kan duwen over een bepaalde afstand. Hierin zijn weer verschillende variaties mogelijk, waaronder het dirigeren: de hond van bal naar bal kunnen sturen om vervolgens de juiste bal naar de baas te brengen. Ook is een spelelement mogelijk waarbij de hond bijvoorbeeld een parcours van verschillende looplijnen moet volgen, terwijl hij de bal voor zich uit duwt.
Al met al is Treibball een uitdagende, leuke hondensport, waarbij positieve training en samenwerking met de hond voorop staat!
Treibball is geschikt voor iedereen, zowel baas als hond!

Deelname aan Hoopers en Treibball kan als de hond minimaal 12 maanden oud is en jullie de A cursus hebben gevolgd.

Voor een overzicht van de lesdagen en tijden zie: Lestijden
De kosten vindt u bij: Tarieven

Inschrijven voor de Hoopers of Treibball: Klik hier

Book your tickets