Algemene Informatie

Algemene Informatie

Wij bieden een zeer uitgebreid aanbod cursussen voor honden van alle leeftijden.

Tijdens een cursus wordt er positief getraind. We belonen positief gedrag zodat de hond dat vaker aan gaat bieden.

De cursussen worden verzorgd door een enthousiaste groep vrijwillige instructeurs die een groep vanaf de eerste les tot en met het examen begeleiden. De cursussen worden afgesloten met een examen of een toets. Voor specifieke gegevens zie de betreffende cursus.

Welke cursus kan ik volgen?

Opvoeden
De eerste stappen van het trainen zet je bij onze ‘opvoedcursussen’. Hierin wordt de basis gelegd voor een leuke, gezellige en vriendelijke huishond.

Heb je nog niet eerder een cursus gevolgd met je hond, of kun je wat hulp bij de opvoeding gebruiken?
Dan zit je bij een van de onderstaande cursussen goed:

  • Puppycursus: Voor puppy’s tussen de 8 en 16 weken oud. Er wordt veel aandacht besteed aan het socialiseren van de pups en de eerste oefeningen zoals wandelen zonder trekken en liggen worden aangeleerd. Naast de praktijk zal er ook theorie behandeld worden.
  • Jonge Hondencursus: Voor honden tussen de 16 weken en 8 maanden oud. Deze cursus is geschikt voor de ouder wordende pup. We gaan verder, of maken een start met het opvoeden van de hond.
  • Gehoorzame HuisHond 1/2: Voor honden ouder dan 8 maanden die nog geen cursus hebben gevolgd, of nog niet toe zijn aan de gehoorzaamheidscursus. In deze cursus wordt door middel van veel praktijkoefeningen geleerd hoe de hond zich kan ontwikkelen tot leuke huishond.
    Heb je nog niet eerder een cursus gevolgd met je volwassen hond? Dan is de Gehoorzame HuisHond 1 de startcursus.

Gehoorzaamheid
Wil je na de opvoedcursus(sen) verder trainen met je hond, of wil je richting de hondensporten trainen? Dan kun je verder met de ‘Gehoorzaamheidscursussen’. Hierbij staat niet meer het opvoeden, maar het trainen centraal. We maken bijvoorbeeld een begin met het ‘volgen’. Alle oefeningen moeten niet alleen beheerst worden, ze moeten ook netjes en nauwkeurig worden uitgevoerd. Eerst nog aangelijnd. In de latere cursussen ook steeds meer los.

Je start met de cursus ‘Gehoorzaamheid A’. Bij slagen voor het examen kun je doorstromen naar de vervolgcursussen.

Heb je nog geen cursus gevolgd met je hond en wil je starten met de gehoorzaamheid in plaats van een opvoedcursus? Neem contact op met de cursusadministratie. Zij zullen dan een intake inplannen.

Heb je elders cursus gevolgd en wil je op een hoger niveau instromen? Neem contact op met de cursusadministratie. Zij zullen dan een intake inplannen.

Hondensporten en Funcursussen
Om te starten met een hondensport moet de hond minimaal zijn geslaagd voor het examen van de gehoorzaamheid A. Daarnaast kennen de verschillende hondensporten een minimale leeftijdseis.
De jachtcursussen kennen andere toelatingseisen. Kijk bij de cursussen voor meer informatie.

Starten met Sport & Spel is mogelijk na het volgen van minimaal de jonge hondencursus of Gehoorzame HuisHond 1.

Book your tickets